“Have you ever wondered what makes you hooked on diving? For us it is the peacefulness, the nature and the adventure underneath the surface.
Peacefulness: How much better can it get when diving a rebreather. No more noises from a million bubbles searching their way to the waterline. The benefit of extended dive time and – to top it off – always best mix in the loop!”

“It is simply reliable, practically indestructible. No fiddling and tinkering at the dive site, just “plug and dive”. The JJ offers you all the operation modes that you need for safe rebreather diving.
“Just give it a try and we bet you will be addicted to the JJ-CCR as well.”

jj-logoI samarbeid med JJ-CCR instruktørs Rene Petterson (TDI) and Marcus Runeson (IANTD) ,
arrangerer One Ocean Rebreather-kurs.

 

 JJ-CCR 

Å bli rebreather dykker er en spennende opplevelse. Å bli JJ-CCR dykker er en magisk opplevelse. Utforsk verden under vann med selve firehjulstrekkeren av rebreathere og opplev ting som vil gi deg livslange minner og nye vennskap med dykkerne du møter underveis. 

For å melde deg på et rebreatherkurs må du være ved god helse, 18år eller eldre, sertifisert nitroxdykker og holde dykkersertifikat til minimum 30m. Det anbefales at du har mestret grunnleggende svømmeteknikker som «frogkicks + modified frog», «flutterkicks + modified flutter» og «Back kicks» før du melder deg på et rebreatherkurs. Grunnen til dette er ikke for å gjøre ting komplisert for deg, det er for at du skal ha mer mentale resurser til å fokusere på rebreatheren under kurset. 

Avhengig av din bakgrunn som dykker er det to måter man kan starte sin rebreatherkarriere på. 30m luft dilluent er et sportsdykkerkurs med rebreather som også går under navnet Level/Mod1. Her lærer man grunnleggende rebreatherteori, litt om historien til rebreathere slik at du får en god forståelse for hvorfor din maskin er bygget som den er, prosedyrer for trygg dykking med rebreather og mye annet spennende. I den landbaserte praktiske undervisning lærer du å strippe og sette sammen rebreatheren etter fabrikkens sjekkliste. Du lærer også å utføre brukerservice på maskinen din, dette forsikrer deg om at du har en god teknisk innsikt i rebreatheren og er godt rustet til å drive ettersyn og vedlikehold. 

Når du skal begynne å dykke med din JJ-CCR lærer du først de helt grunnleggende ferdighetene du trenger for å fungere som rebreatherdykker. Dette er akkurat som da du startet dykkerkarriæren din, så lærte du nok å tømme en maske før du tok den av og på under vann. Etter hvert som du mestrer de grunnleggende ferdighetene, øver du på mer komplekse nødsituasjonsøvelser og gjennom kurset tilbringer du minst åtte time i vannet med rebreather din. Mot slutten av kurset skal du fremstå som en trygg og sikker rebreatherdykker. 

For dykkere som allerede har masse erfaring fra teknisk dykking på åpent system finnes muligheten Helitrox CCR 45. Her kan du som ditt grunnkurs oppnå sertifisering til 45m med trimix dilluent og gassbegrenset dekompresjon. 

TDI JJ-CCR air-dil diver Max 30m ingen dekompresjon

4-5 dager
Pris  : kontakt oss

TDI Helitrox CCR  Max 45m begrenset dekompresjon 

5-6 dager
Pris  : kontakt oss

CCR Level 1 (IANTD)
Uansett om ditt mål med å dykke er å svømme rundt blant fisk og koraller i tropiske farvann eller å utforske vannnfylte gruver og spennende skipsvrak i våre hjemlige farvann, så er en rebreather det morsomste og beste verktøyet for å ta dykkingen din til et nytt nivå.

Krav:
18 år, ikke-røyker, normalt frisk
Nitroxsertifikat og minimum en introduksjonsutdanning innenfor teknisk dykking, f.eks. GUE Fundamentals, Swedtech TDBS, Intro to Cave eller liknende.  Kravene kan også oppfylles gjennom et kombinasjonskurs sammen med CCR Level 1 – ta kontakt for mer informasjon.

Innhold:
Kurset omfatter minst 20 timer teori, fordelt på helger eller kvelder, hvor nødvendige dykke- og rebreatherkunnskaper innlæres, og dette inkluderer temaer som fysikk, fysiologi og psykologi, dykkeplanlegging og problemhåndtering. Teorien inkluderes også i de praktiske delene av kurset for å bedre innlæringen mellom dykkene.
Kurset inneholder ca. 8 dykk med totalt ca. 10 timers dykketid. Dette dekker alle grunnleggende ferdigheter for sikker dykking med rebreather, f.eks. bailoutøvelser, stangehåndtering og problemløsning som manuell kontroll, halvlukket bruk og sensorvalidering. I tillegg til dette kommer øvelsesscenatioer som f.eks. å ta hånd om en bevisstløs dykker. Kurset avsluttes med en teoretisk prøve.

Pris  : kontakt oss

I prisen inngår manual, sertifiseringskostnad, kalk og gass. I tillegg kommer eventuelle reisekostnader, overnatting og dykking for elev og instruktør. Det er mulig å leie en rebreather for å ta kurset.

 


 

CCR Level 2 (IANTD)

Når du er klar for å ta et skritt videre – dypere, lengre og mer avansert. Teknisk dykking på lukket system, trimixdykking og dekompresjon på dyp ned til 60 meter.

Krav:
Kurset starter med ca. 20 timers fordypning i rebreatherteori hvor området som fysiologi og psykologi gjennomgås. I tillegg repeteres utvalgte deler av teorien fra Level 1. Det legges stor vekt på teamdykking, dykkeplanlegging og bruk av helium som pustegass.

Kurset inneholder minst 10 timers dykketid, hvor man repeterer og forbedrer ferdighetene fra Level 1 og lærer seg håndtering av flere flasker. I tillegg fokuseres det på teamdykking, strategier og problemløsning for å kunne fortsette å puste på loopen eller kunne gå tilbake til å puste på denne og avslutte dykket på en trygg og sikker måte. Kuset avsluttes med en teoretisk prøve.

Begrensninger:
Maksimal dybde på kurset er 60 meters dyp, og dykking med inntil to stageflasker. Dykkene som gjennomføres pleier å være ca. 2 timer lange.

Pris kontakt oss

I prisen inngår manual, sertifiseringskostnad. I tillegg kommer eventuelle reisekostnader, overnatting og dykking for elev og instruktør. Elevene betaler for egen kalk og gass, og må ha med sin egen rebreather.

 


CCR Level 3 (IANTD)

Det ultimate utfordringen for deg som har ambisjoner om å gjennomføre avansert dykking og utnytte mulighetene til det maksimale. Kurset tar deg til 100 meters dyp og gir deg alt du trenger for å gjøre det på en sikker måte.

Krav:
20 år, ikke-røyker, helt frisk

CCR Level 2 med minst 50 timer dykketid på den rebreatheren som skal brukes på kurset. Det stilles høye krav til ferdigheter og erfaring. Du er allerede en erfaren og selvstendig CCR-dykker som er mentalt stabil og har god trening i flaskehåndtering, stresshåndtering og dykking i krevende miljøer.

Innhold:
Kurset starter med ca. 20 timer teori med fordypning og forelesninger om fysiologiske og psykologiske aspekter ved ekstrem dykking, fordypning i dekompresjonsteori, avansert dykkeplanlegging og problrmhåntering under krevende forhold.

Kurset omfatter stresshåndtering og probøemløsning under vann samt flaskehåndtering med tre eller flere flasker ved trimixdykking ned til 100 meters dyp. Teamdykking og avanserte teknikker inkludert problemløsning, både individuelt og i team. Kurset avsluttes med en teoretisk prøve.

Begrensning:
Maksimal dybde på kurset er 100 meter, og det benyttes minst tre bailoutflasker. Dykkene varer som regel lenger enn 2 timer. P-valve eller en alternativ løsning anbefales på det sterkeste.

Pris kontakt oss

I prisen inngår manual, sertifiseringskostnad. I tillegg kommer eventuelle reisekostnader, overnatting og dykking for elev og instruktør. Elevene betaler for egen kalk og gass, og må ha med sin egen rebreather.

FOR INFORMASJON